Goed debiteurenbeheer voorkomt problemen
Advertistemt

Goed debiteurenbeheer voorkomt problemen

Als ondernemer bent u ongetwijfeld goed in uw vak. Als geen ander bent u in staat om een goede omzet voor uw bedrijf te realiseren, maar haalt u die omzet ook altijd daadwerkelijk binnen? Het traject van het behalen van omzet naar uitbetaling is tegenwoordig steeds meer een essentiƫle aangelegenheid. Het gebeurt steeds meer dat bedrijven niet of te laat betalen, waardoor organisaties in de problemen komen.

Klanttevredenheid vergroten

Het is verstandig om u als ondernemer meer te concentreren op het debiteurenbeheer. Wanneer u deze post goed op orde heeft, kunt u veel ellende en in sommige gevallen zelfs een faillissement voorkomen. Met goed debiteurenbeheer zorgt u ervoor dat uw onderneming een groter werkkapitaal bezit, waardoor de balansverhoudingen beter in evenwicht zijn en uw bedrijf gezonder is. Mogelijke onenigheden met klanten kunnen derhalve worden voorkomen door deze vroegtijdig te signaleren. Door een snelle terugkoppeling naar de betreffende afdeling kan de klantentevredenheid worden verhoogt, wat zal resulteren in een snellere betaling. Wanneer u zich concentreert op het debiteurenbeheer krijgt u ongetwijfeld een beter inzicht van klanten die niet aan de verplichtingen voldoen. Door intensief grip te houden op deze klanten, kan vroegtijdig naar een passende oplossing gezocht worden.

Debiteurenbeheer uitbesteden

Veel ondernemers zullen te weinig tijd, ervaring of zin hebben om zich meer te concentreren op het debiteurenbeheer. Vanwege het feit dat goed debiteurenbeheer wel degelijk essentieel is, kunnen ondernemers er ook voor kiezen om het debiteurenbeheer uit te besteden. Dit kan in Nederland bij een groot aantal bedrijven. U kunt de volledige administratie of een deel van de administratie uitbesteden. Lees meer informatie over dit onderwerp en schakel desgewenst een dergelijk bedrijf in om uw debiteurenbeheer op orde te brengen en houden.